Formel E vs Formel 1: hvad er forskellene?

Den største forskel mellem Formel E vs Formel 1 er, at Formel E er en helelektrisk racerserie, mens Formel 1 fremviser hybridracere med forbrændingsmotorer drevet af fossile brændstoffer. Formel 1 havde sin indledende sæson i 1950, mens Formel E fik sin debut i 2014.

Er Formel 1-biler hurtigere end Formel E-biler?
Ja, Formel 1-biler er hurtigere – selvom Formel E-biler gør store fremskridt takket være konstant teknologisk innovation. En sammenligning mellem Formel E vs F1 hastigheder viser, at den seneste generation af al-elektriske racere har maksimale hastigheder på 280 km/t, mod en tophastighed på over 300 km/t for deres traditionelle modstykker. En anden måde at sammenligne Formel E vs F1-biler er i deres accelerationshastighed: den første kan gå fra 0-100 km/t på 2,8 sekunder, mens den anden kan fra 0-100 km/t på cirka 2,6 sekunder.

Vil Formel E erstatte Formel 1?
Formel E er ikke beregnet til at konkurrere med Formel 1. Dens grundlæggende mission er snarere at fremskynde overgangen til nul-emissionsmobilitet ved at teste nye teknologier på racerbane, før de rulles ud til offentlig brug. Formel E samarbejder med FN’s miljøprogram (UNEP) for at sætte fokus på fordelene ved det globale skift til e-mobilitet. Dette passer ind i Enel X-forpligtelsen til en bedre, renere fremtid for alle.

Hvad er Formel E-racing?
Formel E er verdens første helelektriske internationale enkeltsæders turnering, officielt kendt som ABB FIA Formel E World Championship. Siden debuten i den olympiske park i Beijing i 2014, er Formel E vokset til et globalt underholdningsmærke, der tiltrækker et gitter fyldt med de bedste racerkørere og hold. Den har 12 teams, 24 biler og 24 chauffører, og dens mission er at fremme bæredygtig mobilitet og vise verden, at elektriske køretøjer er en fuldstændig levedygtig transportform.

Hvor lang tid tager en Formel E løb sidst?
Formel E-løbstiden er 45 minutter, og takket være teknologisk innovation kan den seneste generation af Formel E-biler klare den distance uden pitstop for at bytte køretøjer halvvejs igennem. Ingeniører har fordoblet mængden af brugbar energi til 54 kWh: Udgangseffekten fra batteriet er 200 kW til løbet, og når et toppunkt på op til 250 kW til kvalifikation.

Hvordan kan jeg se Formel E-løb?
Formel E finder sted i ikoniske byer rundt om i verden, herunder Monaco, New York og Rom. 2021-kalenderen startede i Diriyah i Saudi-Arabien i slutningen af februar og er planlagt til at slutte i Berlin i midten af august. For dem, der vil vide, hvordan man ser Formel E online, er der tre valgmuligheder: Formel E-kanalen på YouTube, Formel E-webstedet og Formel E-appen.

E-mail: hi@familyfully.com