Cykelmester Chris Anker Sørensen dræbt i ‘tragisk’ ulykke

Cykelmiljøet sørger over den pludselige død af den tidligere mester Chris Anker Sorensen, der blev dræbt i en trafikulykke. MONTPELLIER, FRANKRIG – 14. JULI: Chris Anker Sorensen fra Danmark, der kører for Fortuneo-Vital Concept, krydser målstregen under etape tolv, en etape på 178 km fra Monpellier til Chalet-Reynard nær Mont Ventoux den 14. juli 2016 i Montpellier, Frankrig.

Den tidligere professionelle cykelrytter Chris Anker Sorensen blev dræbt i en trafikulykke på sidelinjen af verdensmesterskaberne i Belgien i weekenden, rapporterede lokale medier. Den 37-årige, der vandt en etape af Giro d’Italia i 2010, var i Belgien for at rapportere om turneringen, der startede søndag. Den belgiske tv-station Sporza sagde, at Sorensen var ude at cykle, da han var involveret i en kollision med en bil.

I sin ridekarriere konkurrerede Sorensen for CSC-, Saxo Bank- og Tinkoff-holdene. Ud over at han vandt ottende etape af 2010 Giroen, vandt han sjette etape af 2008 Criterium du Dauphine og var dansk national mester i 2015. Sorensen trak sig tilbage fra løb i 2018 efter en succesfuld karriere. En talsmand for International Cycling Union sagde: “Det er et tragisk tab. ”Vores tanker er hos hans familie, venner og alle i Danmarks Cykle Forbund.”

TV 2 Sports direktør Frederik Lauesen – hvor Sørensen arbejdede – tilføjede: ”Det er med stor sorg, jeg har modtaget nyheden. at vores gode kollega Chris Anker Sørensen er død. “Hr. Sorensen var i Belgien til VM i cykel. »I dag lørdag var han ude at cykle og blev ramt af en bil, og han døde senere af sine kvæstelser. “Vores tanker og dybe medfølelse går til Chris Anker Sørensens familie.”

VM-arrangørerne sagde i en erklæring: “Flandern 2021 og UCI er kede af nyheden om, at den tidligere rytter Chris Anker Sørensen er gået forbi. i et trafikuheld. “Chris deltog i UCI Road World Championships 2021, mens han arbejdede som analytiker for dansk tv. Vores tanker og bønner er hos hans kære.”

E-mail: hi@familyfully.com